Zed 2i camera not detected

Hi.

When I execute the tool, it will keep waiting for the camera.
They can’t detect the camera.
However, I think it is well connected.

lsusb -d 2b03 result is here:

Bus 002 Device 006: ID 2b03:f880
Bus 001 Device 014: ID 2b03:f881

They’re detected but have no name.

And

{
    "AI Models": {
        "info": [
            "MULTI CLASS DETECTION is not optimized",
            "MULTI CLASS MEDIUM DETECTION is not optimized",
            "MULTI CLASS ACCURATE DETECTION is not optimized",
            "HUMAN BODY FAST DETECTION is not optimized",
            "HUMAN BODY MEDIUM DETECTION is not optimized",
            "HUMAN BODY ACCURATE DETECTION is not optimized",
            "HUMAN BODY 38 FAST DETECTION is not optimized",
            "HUMAN BODY 38 MEDIUM DETECTION is not optimized",
            "HUMAN BODY 38 ACCURATE DETECTION is not optimized",
            "PERSON HEAD DETECTION is not optimized",
            "PERSON HEAD ACCURATE DETECTION is not optimized",
            "REID ASSOCIATION is not optimized",
            "NEURAL DEPTH is not optimized",
            "NEURAL PLUS DEPTH is not optimized"
        ]
    },
    "Camera Test": {
        "InternalDevicesCount": 2,
        "ZEDCount": 0,
        "error": [
            "<b>Camera not detected</b> <br/> Make sure the camera is plugged in or try another USB 3.0 port."
        ]
    },
    "Devices": {
        "CorruptedFirmware": false,
        "GMSL driver": "",
        "GMSL driver compatiblity": "Unknown",
        "GMSLList": [
        ],
        "MCUDetected": true,
        "USBList": [
            {
                "USBMode": 3,
                "USB_path": "/3/1",
                "bDescriptorType": 1,
                "bDeviceProtocol": 1,
                "bLength": 18,
                "bMaxPacketSize0": 9,
                "bNumConfigurations": 1,
                "bcdDevice": "1.0",
                "bcdUSB": "3.0",
                "bcdUSBClass": 239,
                "bcdUSBSubClass": 2,
                "busNumber": 2,
                "device": "ZED2i",
                "iManufacturer": 1,
                "iProduct": 2,
                "iSerial": 4,
                "idProduct": "0xf880",
                "idVendor": "0x2b03"
            },
            {
                "USB_path": "/3",
                "idProduct": "0x0420",
                "idVendor": "0x0bda"
            },
            {
                "USB_path": "/4/4",
                "idProduct": "0x2510",
                "idVendor": "0x093a"
            },
            {
                "USB_path": "/4/3",
                "idProduct": "0x0022",
                "idVendor": "0x0e8f"
            },
            {
                "USBMode": 2,
                "USB_path": "/4/1/2",
                "bDescriptorType": 1,
                "bDeviceProtocol": 0,
                "bLength": 18,
                "bMaxPacketSize0": 64,
                "bNumConfigurations": 1,
                "bcdDevice": "3.9",
                "bcdUSB": "2.0",
                "bcdUSBClass": 0,
                "bcdUSBSubClass": 0,
                "busNumber": 1,
                "device": "ZED2i MCU",
                "iManufacturer": 1,
                "iProduct": 2,
                "iSerial": 3,
                "idProduct": "0xf881",
                "idVendor": "0x2b03"
            },
            {
                "USB_path": "/4/1",
                "idProduct": "0x2512",
                "idVendor": "0x0424"
            },
            {
                "USB_path": "/4",
                "idProduct": "0x5420",
                "idVendor": "0x0bda"
            },
            {
                "USB_path": "/3",
                "idProduct": "0x3549",
                "idVendor": "0x13d3"
            }
        ],
        "USBMode": 3,
        "ZED Camera Module Detected": 63616,
        "ZED MCU Module Detected": 63617,
        "ZEDDetected": true,
        "warning": [
            "<b>No GMSL driver found.</b><br/> USB camera are not impacted by this."
        ]
    },
    "Graphics Card": {
        "deviceCount": 1,
        "deviceDriverVersion": 11040,
        "devices": [
            {
                "arch": "Ampere",
                "computeCapability": "8.7",
                "cores": 2048,
                "name": "Orin",
                "totalMemoryBytes": "32019103744",
                "totalMemoryMB": 30535.796875
            }
        ],
        "glx_info": "OpenGL vendor string: Mesa/X.org\nOpenGL renderer string: llvmpipe (LLVM 12.0.0, 128 bits)\nOpenGL core profile version string: 4.5 (Core Profile) Mesa 21.2.6\nOpenGL core profile shading language version string: 4.50\nOpenGL core profile context flags: (none)\nOpenGL core profile profile mask: core profile\nOpenGL core profile extensions:\nOpenGL version string: 3.1 Mesa 21.2.6\nOpenGL shading language version string: 1.40\nOpenGL context flags: (none)\nOpenGL extensions:\nOpenGL ES profile version string: OpenGL ES 3.2 Mesa 21.2.6\nOpenGL ES profile shading language version string: OpenGL ES GLSL ES 3.20\nOpenGL ES profile extensions:\n",
        "initResult": 0,
        "valid": [
            "<b>Graphics card: </b> Orin"
        ]
    },
    "Processor": {
        "L4T version": "35.1.0",
        "OS": "Ubuntu 20.04.6 LTS ",
        "avxSupported": false,
        "coreCount": "12",
        "cpu": " ARMv8 Processor rev 1 (v8l)",
        "datetime": "2024-06-24 14시 22분 57초",
        "hyperThreading": "0",
        "motherboard": ", ",
        "ramCapacity": "32.019104",
        "ramUsage": "",
        "ramUsed": "4.889711",
        "threadCount": "12",
        "valid": [
            "<b>Processor: </b>  ARMv8 Processor rev 1 (v8l)"
        ]
    },
    "ZED SDK": {
        "CUDA Toolkit version": "V11.4.239 -->located in /usr/local/cuda-11.4/bin/nvcc",
        "CUDA loading": false,
        "ZED SDK Version (Diag)": "4.1.2",
        "ZED SDK Version (RT)": "4.1.2",
        "ai": {
            "checkAI": true,
            "cudaVersion": 11040,
            "cudnnCudartVersion": 11040,
            "cudnnVersion": 8401,
            "cudnnVersionExpected": 8401,
            "tensorVersion": 8401
        },
        "binFiles": [
            "libsl_ai.so",
            "libsl_zed.so",
            "libsl_zed_static.a"
        ],
        "resourcesFiles": [
        ],
        "resourcesFilesExpected": [
            "objects_performance_3.2"
        ],
        "valid": [
            "<b>ZED SDK version:</b> 4.1.2",
            "<b>CUDA version:</b> V11.4.239"
        ]
    }
}

What should I do?

Hi @goguma
Welcome to the Stereolabs community.

Your camera is correctly detected and initialized by the USB3 controller, but the UVC driver cannot detect it.
Did you modify the file system of the Jetson in some way?
Are you working in headless mode?

No, I haven’t made any modifications.
I have only reinstalled the SDK a few times due to other errors.
If you suspect the UVC driver, how can you address it?
Can you reset the related settings?

Also, I am not using the headless mode.

I recommend you reflash your Jetson to reset to the default configuration.

1 Like

Hi.
It’s been resolved. Thank you.

1 Like